Omtale i pressen

Seje Sild i Fjellerup gør godt med garnresterne

Fjellerups Seje Sild kunne i sidste uge uddele en deludbetaling på 2500 kroner til næstformand i Kræftens Bekæmpelse Ikast-Brande Lokalafdeling, Turid Trier Ludvig.

På billedet ses Turid Trier Ludvig, Ikast til venstre og Hanne Magnus fra Fjellerups Seje Sild.

Søndag den 3. august 2014, 09:22

NORDDJURS

Fjellerups Seje Sild kunne i sidste uge uddele en deludbetaling på 2500 kroner til næstformand i Kræftens Bekæmpelse Ikast-Brande Lokalafdeling, Turid Trier Ludvig.

De mange penge stammer fra sommerens salg af diverse småting fremstillet gennem vinteren af Fjellerups Seje Sild.

Hvis der fortsat kommer penge fra gruppens sponsorer til indkøb af garn til den kommende vinters arbejde, vil beløbet blive større, da hele sommerens indtjening så kan gå ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Startede i 2013

Fjellerups Seje Sild startede i april 2013, da en lille håndfuld kvinder gik i gang med at strikke »Fjelleruphav«, som er en strikket/hæklet udstilling af dyrelivet i Kattegat ud for Fjellerups kyst.

Resultatet var med stor succes udstillet ved Fjellerup Strand i sommeren 2013, senere har det været udstillet på Kattegatcenteret og på Randers Bibliotek. Denne sommer er udstillingen tilbage i Fjellerup, nu med en lille salgsafdeling.

Huer, tæpper mm.

Der strikkes huer, sprutter, tæpper og dragter til »til-tiden-fødte børn« og for tidligt fødte børn på Odense Universitetshospital, der strikkes bamser til to års undersøgelsen af børn i Lægehuset i Glesborg, mv.

Tingene til Odense Universitetshospital skal fremstilles af bomuldsgarn, til indkøb af dette er Fjellerups Seje Sild støttet af Fjellerup Borgerforening og Kræmmerforeningen i Fjellerup, Norddjurs Kommune og Soroptimisterne, samtidig er der indgået en meget generøs indkøbsaftale med Gartnergårdens Hobby i Ramten.

Fjelleerup Seje Sild modtager fortsat meget gerne garnrester, så de kan fortsætte næste vinter med det sjove og udfordrende arbejde.

Garnet kan afleveres i Folkekirkens Nødhjælps Genbrugsbutik, mærket Fjellerups Seje Sild.