Fjellerup Bygade 9

Fjellerup Kro blev bygget i perioden 1890-1900. De første år blev den drevet som et afholdshotel. Kroen har gennem tiden skiftet ejer mange gange. Olga og Eliot Bech er det par, som har ejet kroen længst tid. De købte kroen i 1939, og de har foretaget de fleste ændringer. De sørgede for, at kroen fik spiritusbevilling, og samtidig fik kroen nyt navn – nemlig Fjellerup Kro.

I deres tid blev der opført en tilbygning ved den østlige side. Den blev en overgang anvendt af Djurslands Bank. Længst mod nord indrettede familien en stue til privat brug. Men efter kort tid blev den brugt som et hyggeligt restaurationslokale for kroens gæster. Under 2. verdenskrig blev kroen beslaglagt af tyskerne, og familien Bech lejede nogle værelser i præstegården.

 

I 1970 solgte Bech kroen til Ruth og Knud Kristensen fra Hinnerup. Herefter overtog Sara og Ove Ørting kroen. I 1975 forpagtede de kroen til Bodil og Gunnar Jeppesen, som købte kroen i 1985 og drev den frem til 1988. Herefter har kroen haft mange skiftende ejere senest Peder Andersen, som boede i Sverige. Han købte kroen til sine 2 døtre, som ønskede at drive kroen. Men kroen kom til at ligge ubenyttet hen, den blev et mål for flere ubudne gæster, og efterhånden trængte den til en renovering. I april 2004 købte Frants Bro og Bodil Sørensen kroen. De er gået i gang med at ombygge den til keramikværksted og galleri. I tilbygningen, som ikke længere er sammenbygget med kroen, er der indrettet ferielejligheder.