Meilgård slot

Den skønne hvide bygning liggende som en perle i noget af Djurslands smukkeste natur, er i sin nuværende form blot en baby mellem vore fortidsminder, knapt 100 år, men Meilgård nævnes første gang under dets oprindelige navn “Medelgård”, da godset gik over på andre hænder efter Niels Griis i 1345.
Gennem århundreder skiftede godset ejerskab mellem mange forskellige slægter, her skal blot i flæng nævnes nogle få som Jørgen Kås, lensmand på Københavns Slot, han ejede Meilgård fra 1559 til sin død 1619. Af andre kan nævnes A.E. von Pentz – kendt som den onde Pentz for hans mange misgerninger – bl.a. skal han i arrigskab have dræbt et af sine børn og kastet liget i voldgraven, derfor går han igen, efter hvad der siges, joh, Meilgårdsgodset er skam gammelt nok til at have sit spøgelse, som det sig hør og bør på et rigtigt gods. I 1868 overtog Baron C.F. Juel-Brockdorff godset, der siden da har været i slægtens eje, den nuværende ejer driver det intensivt som land- og skovbrug; slottet er lejet ud efter ejeren har bygget sig en mere tidssvarende bolig syd for slottet. Hestestalden er lavet om til en hyggelig og unik restaurant.

Meilgård Slot i Renæssance-stil fra 1573 ligger i naturskønne omgivelser ved skov og strand.

Park i engelsk stil. Transport: bus nr. 213. Slottet er privatejet og ikke tilgængeligt for offentligheden. I parken må man færdes frit.

Der er indrettet en kro i en af avlsbygningerne.

Læs mere om Meilgård gods her