Redningsfolk føler sig udfordret

På Klitvej i Fjellerup oplever det lokale brandvæsen, at det kan være svært at komme forbi parkerede biler, der holder ulovligt i vejkanten.


Fjellerup: Når solen endelig bager ned over det norlige Djursland, kaster mange deres let rødmende kroppe en tur i bølgerne. Fjellerup er blandt de mest populære strande i området, og det er noget, man mærker hos det lokale brandvæsen.

For selv om kommunen for et par år siden satte skilte op, som tydeligt viser, man ikke må parkere i vejkanten på Klitvej, er der mange, der gør det alligevel.

Det ses tydeligt på en video som brandfolk fra Fjellerup Brandstation har optaget og delt på Facebook.

– Vi var ude at køre i en anden sammenhæng, og så kører vi nogle gange forbi stranden på vej tilbage for lige at vise flaget. Det var aften, så der var ikke ret mange mennesker på stranden, men vi besluttede os for at filme turen, og på trods af tidspunktet er det tydeligt, at vi havde svært ved at komme igennem, siger Anders Larsen Thun Enggaard, der er holdleder og brandmand på stationen i Fjellerup og fortsætter:

Når det er så svært en stille aften, så kan man jo bare forestille sig de problemer, vi har på en varm sommerdag, hvor stranden er fyldt med badende gæster.

Opmærksomhed

Anders Larsen Thun Enggaard tror der er mange årsager til, at folk vælger at overse parkeringsforbuddet.

– Havde vi nu to udrykninger om dagen i området, ville folk nok være mere opmærksomme. Det er jo også sådan, at når først en har parkeret i vejkanten, så virker det som fluepapir, og så parkerer alle andre der også, siger han og undrer sig over, at folk ikke lige tænker sig om en ekstra gang:

– I videoen er der et tidspunkt, hvor vi hænger fast på grund af de parkerede biler. Kort efter det sted, er der en bebyggelse, og ved den er der en parkeringsplads, som stort set stod helt tom. Det handler simpelthen om, at folk vil parkere lige ved siden af stranden. Det er lidt ligesom, når vi helst vil have bilen med hele vejen ind i supermarkedet.

Vi har da haft enkelte udrykninger, hvor vi har haft svært ved at komme igennem. Vi har også eksempler på, at vi har kørt så tæt på de parkerede biler, at der kun var et lag lak mellem dem og brandbilen. Heldigvis har vores chauffører indtil nu været heldige og gode, siger Anders Larsen Thun Enggaard.

Efter de lokale brandfolk lagde videoen ud på Facebook er den blevet delt i stor stil, og det glæder brandmanden.

– Der er helt sikkert nogen, der er blevet mere opmærksomme på, at der er et problem, så jeg håber da, at videoen vil få folk til at tænke sig om en ekstra gang, inden de parkerer bilen i vejkanten på Klitvej

 

Se video fra Klitvej og artikel fra TV2 Østjylland her.