Besøg af djurslandsgårde

En ny folder fortæller om et spændende tiltag på Djursland: i løbet af sommeren kan turister besøge tre forskellige gårde og opleve mælkeproduktionen på tæt hold.

Djurslandgården er en fælles betegnelse for en række landbrug, som inviterer alle interesserede på gårdbesøg. Familierne på gårdene vil vise rundt og fortælle om deres dagligdag.
Ved Fjellerup på Ellely er det Birthe og Peter Koch med deres 4 børn, som har en besætning på 135 jersey-køer. Køerne bliver malket af to malkerobotter, så det betyder, at koen selv kan bestemme, hvornår den vil malkes.

Ved Ryomgård bor Bodil og Harry Katholm på Mosegården. Her vil de besøgende få en hel anden oplevelse: 25 mælkekøer som to gange dagligt bliver malket af Harry i bindestalden.
Mellem Mørke og Auning ligger den tredje gård: Her møder de besøgende Ingrid og Hans Hjort på deres økologiske gård Karensminde. Deres 150 sortbrogede køer bliver morgen og aften malket i en sildebensstald.

Besøgstiderne er tilpasset sådan, at man, udover at få en rundvisning på gården og høre om de daglige gøremål, også kan opleve en malkning.

 

Besøgsdagene ligger i juni, juli og august og kræver aftale med den enkelte gård. Folderen indeholder alle informationer og sendes nu ud til alle campingpladser, sommerhusudlejningssteder samt turistkontorer. Derudover kan man få den udleveret på landboforeningens stand på Landbrugsmessen Gl. Estrup. Fra juni kan man også læse mere om de enkelte gårde på hjemmesiden www.landboforening.dk. Projektet er gennemført af Djursland Landboforening med støtte af Landlegatet.